Panna Cotta - Biała czekolada z wanilią, malinami i jeżynami
Panna Cotta – biała czekolada z wanilią malinami i jeżynami. Deser pochodzi z północnych Włoch, ma postać mlecznej galaretki podawanej z sosem owocowym np. z truskawek lub innych sezonowych owoców. Śmietankę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami np: z wanilią, musem owocowym i skórką cytrynową, a następnie wylewa dookrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera, najczęściej owocami oraz sosem owocowym.
Zawartość netto 50g
wymiary opakowania 190 x 105 x 10 mm
Termin przydatności do spożycia 9 miesięcy
Składniki: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), malina 3% i jeżyna 3% liofilizowane. Masa kakaowa minimum 25,9%.
Przechowywać w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temperaturze 12-20°C, przy wilgotności max 70%.
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 2381 kJ / 554 kcal, tłuszcze 35.0 g, kwasy tłuszczowe nasycone 12.2 g, węglowodany 51.2 g, cukier 48.5 g, białko 7.0 g, sól 0,02 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.