Pavlova - biała czekolada z truskawkami i bezą
Deser Pavlova – biała czekolada z truskawkami i bezą. To słynny deser, który pochodzi z Australi i Nowej Zelandii, jest to rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami, najczęściej truskawkami, malinami, kawałkami brzoskwini bądźowocami kiwi. Nazwa nawiązuje od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tradycja głosi, że pierwszy raz został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanad. Jednak do autorstwa deserupretendują także Nowozelandczycy, twierdząc, że przyrządzono go w Wellington podczas tournée Pawłowej w 1926 roku. Charakteryzuje go unikalna słodycz bezowej nuty.
Zawartość netto 50g
wymiary opakowania 190 x 105 x 10 mm
Termin przydatności do spożycia 9 miesięcy
Składniki: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), truskawki liofilizowane 3% beza 2%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
Przechowywać w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temperaturze 12-20°C, przy wilgotności max 70%.
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 2339 kJ / 559 kcal, tłuszcze 39.1 g, kwasy tłuszczowe nasycone 18.4 g, węglowodany 42.1 g, cukier 37.3 g, białko 7.5 g, sól 0,07 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.